UK customers please note: Due to Brexit there is currently a minimum order value of SEK 1700 for orders shipped to the UK. Shipping is free as always!

Integritetspolicy

Följande integritetspolicy beskriver hur dina personuppgifter samlas in, används och delas när du besöker eller handlar något på dejmo.com ("webbplatsen").

Personuppgifter som samlas in
När du besöker den här webbplatsen, inhämtas automatiskt information om din enhet, inklusive din webbläsare, IP-adress, tidszon och några av de webbkakor som är installerade på din enhet. Dessutom samlar vi, under tiden du besöker webbplatsen, in information om vilka sidor du besöker, vilka webbsidor eller söktermer som hänvisade dig till webbplatsen och information om hur du interagerar med webbplatsen. Vi hänvisar till den här automatiskt inhämtade informationen som “Enhetsinformation”.

Vi hämtar in enhetsinformation med hjälp av följande tekniska verktyg:
- “Cookies” är filer som är placerade i din dator eller webbläsarenhet. Dessa innehåller ofta en unik anonym identitet. För mer information om cookies/webbkakor och hur du stänger av dem, besök http://www.allaboutcookies.org.
- “Loggfiler” spårar händelser på webbplatsen, och hämtar in data inklusive din IP-adress, webbläsartyp, bredbandsleverantör, hänvisningssidor och tidsstämplar.
- “Web beacons”, “taggar”, och “pixlar” är elektroniska filer som används för att spara information om hur du använder webbplatsen.

När du genomför ett köp på webbplatsen eller påbörjar ett köp, sparar vi viss information om dig, inklusive ditt namn, din adress, vald betalningsinformation (inklusive kortnummer eller annan nödvändig information för att hantera din betlaning), e-postadress och telefonnummer. Vi kallar denna information “Orderinformation”.

När vi hänvisar till personuppgifter i den här integritetspolicyn, menar vi både enhetsinformation och orderinformation.

Hur används dina personuppgifter?
Vi använder orderinformationen för att behandla din order och levera dina varor.
- Vi delar ditt namn, adress, epost och telefonnummer med fraktbolaget.
- Ditt namn, din adress och annan information som är nödvändig för att genomföra din betalning delas med företaget som hanterar din valda betalningsmetod. Betalningsleverantörens köpvillkor gäller utöver våra.
- Vi sparar din orderinformation i vårt bokföringssystem som lagras lokalt hos oss och i säkerhetskopior på en ej internetansluten plats.

Dessutom använder vi din orderinformation för att:
- Kommunicera med dig anående din order;
- Utvärdera risk för bedrägeri; samt
- när det överrensstämmer med de val du meddelat oss, skicka information till dig om nuvarande och framtida kampanjer och erbjudanden;
- Vi sparar bokföringsinformation i enlighet med svensk lag

Vi använder enhetsinformation för att utvärdera risken för bedrägeri och liknande (detta gäller din IP-adress), och mer allmänt för att förbättra och optimera webbplatsen. (t.ex genom att skapa statstik om hur kunder använder webbplatsen och för att utvärdera resultatet av vår marknadsföring)

Delning av dina personuppgifter med nödvändig tredjepart
Vi delar dina personuppgifter med tredjepartsleverantörer som är nödvändiga för att leverera våra varor och tjänster till dig. Vår webbutik drivs med Shopify. Du kan läsa mer om hur Shopify hanterar personuppgifter här: https://www.shopify.com/legal/privacy.

Slutligen kan vi också komma att dela dina personuppgifter med myndigheter för att följa de lagkrav och regler som finns eller för att skydda våra rättigheter i enlighet med svensk lag.

Anpassade annonser
Vi kan komma att använda användarpassade annonser i vår marknadsföring.

Du kan välja att inte delta i dessa på följande sidor:
- Facebook: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads
- Google: https://www.google.com/settings/ads/anonymous


Spåra ej/Do not track
Vänligen notera att viår sidas datainsamling inte ändras när vi ser en Do Not Track-signal från din webbläsare.

Dina rättigheter
Om du bor i Europa har du rätt att ta del av de personuppgifter som vi har lagrade om dig. Du har rätt att begära att dessa rättas, uppdateras eller raderas. Om du vill utnyttja dessa rättigheter ber vi dig att kontakta oss genom uppgifterna nedan. Observera att du måste kunna styrka din identitet på ett trovärdigt sätt.

Vänligen notera att vi enbart använder dina personuppgifter för att tillhandahålla våra tjänster och varor till dig. Notera också att dina personuppgifter kommer att lagras hos Shopify utanför Europa, inklusive på servrar i Kanada och USA.

Vår bokföring lagras lokalt hos oss i Sverige samt på en separat plats för säkerhetskopior i Sverige.

Vi och våra samarbetspartners arbetar ständigt för att säkerställa att dina personuppgifter lagras på ett säkert sätt. Om en läcka mot förmodan skulle uppstå, kommer vi att omedelbart ta kontakt med dig, vidta nödvändiga säkerhetsåtgärder sant även informera Datainspektionen om händelsen.

Återkallelse av data
När du lägger en order på vår webbplats, kommer vi att behålla din orderinformation i våra register i minst 7 år i enlighet med bokföringslagen. Efter denna tid är vår rutin att radera alla personuppgifter, inklusive epost och annan kommunikation.


Ändringar
Vi kan komma att uppdatera vår integritetspolicy för att återspegla förändringar i vår hantering, på grund av ändringar i drift, lagtexter eller rekommendationer från myndigheter.

Kontakta oss
Kontakta oss gärna via epost om du har några frågor eller vill ha mer information om personuppgiftshantering: hello [at] dejmo.com eller via post till adressen nedan:

Dejmo
Att: Personuppgiftsansvarig
Firma Eva Dejmo, Guddarp Håkantorp 1, 34196 Ljungby

Vårt organisationsnummer är 881108-4949